Gårdagens kvällsmat var mumsig och vill jag tipsa om:
Ingredienser
Marinad
4 msk teriyakisås
3 msk tomatketchup
2 vitlöksklyftor, hackade
350 g magert nötkött, strimlat
äggnudlar
2 tsk olja
1rödlök, skivad
225 g färsk vitkål alt savojkål, finstrimlad
150 g sockerärtor, delade
1 liten röd paprika, fint strimlad
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet. Låt stå ca 30 minuter. Under tiden förbered grönsakerna.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Lyft köttet ur marinaden försöka få med så lite så möjligt men spara marinaden. Fräs köttet på hög värme. Lägg i grönsakerna och låt det fräsa några minuter. Häll på lite vatten och låt koka några minuter tills grönsakerna är lite mjuka men med lite tuggmotstånd kvar. Häll på marinaden och nudlarna låt allt bli varmt. Smaka av.
Riktigt gott testa gärna.
/Anne
1 kommentar:
Hej,
Smart med recept. Alltid svårt att veta vad man ska hitta på. Vill gärna ha nya förslag. Detta ser smaskigt ut!
Kram
Milla
Skicka en kommentar