05 februari 2010

Fredagsmys

Ledig dag vilket har varit väldigt skönt. Sovmorgon idag. Elliot vaknade vid sex och då var det blöjbyte och majsvälling. Han har varit magsjuk. I onsdags kräktes han två gånger och så har han varit sådär i maggen efter det. Så det blir bara lättsmält mat och lite fiber. Så synd om honom men det är bättre än så som han var i december när han var riktigt dålig i magen. Vi har dock peppar peppar slupping vinterkäksjukan vilket är skönt. Ja jag blev ju dålig förra gången Elliot vad dålig.

Vi har ätit så smaskens mat idag. Det blev risotto med helstekt entrecote. Risotto är en av mina absoluta favvisar. Receptet är busenkelt. Man steker avorioris och scharlottenlök i olja och smör. Ganska rikligt. När riskornen är lite genomskinliga häller man på vitt vin. Sen späder man med grönsaksbuljong. Tricket är att späda lite i taget 1 dl och inte hälla på en massa. När riset är färdigt rör i parmesanost (rikligt) och stekt svamp. Gärna trattisar eller gula kantareller. Vi hade inga kvar i frysen så det blev vanliga champinjoner men det var ok det också.

Denna helgen blir bara fin mat. Imorgon ska vi fira mamma som fyller år på måndag. Blir god mat som vanligt och så ska vi få Jonas favvoefterrätt Marängsviss. Hihi barnmat men det är gott det tycker jag med.

Nu ska jag kolla lite på FF blir nog svårt att få igenom På spåret och Lets Dance ikväll men det är ok.

/Anne

Inga kommentarer: